Popis
Celozrnné a bezvaječné! Základ pre nie jednu slovenskú klasiku a univerzálna vložka do polievok plných zeleniny.
Cestoviny z celozrnnej pšeničnej múky majú naproste univerzálne využitie. Majú vyšší obsah vlákniny než klasické cestoviny z bielej múky a zasýtia vás tak na dlhšiu dobu. Môžete ich pripravovať na slano s pestom, omáčkami, alebo na sladko posypané orechmi, tvarohom alebo s makom. Zapečte ich, pridajte ich ako závarku do polievky alebo do teplého či studeného šalátu. Cestoviny sú bezvaječné, takže si na nich môžu bez obáv pochutnať aj vegáni.
Využitie:
- s omáčkou - zeleninová alebo smotanová, uvarené cestoviny stačí zaliať omáčkou a jedlo máte rýchlo na stole
- na sladko - z rozvareného ovocia urobíte skvelú omáčku alebo cestoviny len zalejte sirupom, zasypte kakaom či kokosom
- zapečené - uvarené, so zeleninou a zaliate smotanou ich môžete zapiecť v rúre
- šalát - vychladnuté cestoviny zmiešajte trebárs s fazuľami, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálievkou z kyslej smotany
Pšenica pochádza z divokých tráv a patrí k najstarším plodinám pestovaným človekom. Prevádza nás od počiatku poľnohospodárstva, teda mnoho tisíc rokov. Za tu dobu samozrejme vzniklo veľa druhov a odrôd.
Zloženie
Celozrnná PŠENIČNÁ múka*. Môže obsahovať stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Celozrnná PŠENIČNÁ múka*. Môže obsahovať stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva