Fazuľa adzuki 500 g COUNTRY LIFE

Nazýva sa fazuľa, ale je príbuzná skôr mungu. Môžete ju namočiť a potom variť. Používa sa ako príloha, do šalátov, polievok a dokonca sa hodí aj do sladkých jedál. Má skvelú orieškovú chuť. Viac

Hodnotenie Nehodnotené
Skladom
Kód produktu 122 016
Trvanlivosť 18 mesiacov

Cena: 1,66 €  / 0,33 € za 100 g

  • Veganské
  • Zo surovín bez lepku
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis

Využitie:

  • príloha - uvarené adzuki premiešajte s restovanou cibuľkou a cesnakom, ďalej s bylinkami a kyslou smotanou
  • šalát - uvarené a vychladnuté adzuki skvele chutí s čerstvou zeleninou
  • polievka - pri varení stačí k adzuki pridať zeleninu, napríklad mrkvu alebo cibuľu, a na konci dochutiť
  • rizoto s fazuľou adzuki - pozrite sa na recept, ktorý sme pre vás pripravili
  • zeleninová zmes - k restovanej cibuli, mrkvy a kapusty pridajte uvarené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a rascou, môžete tiež použiť umeocot a rastlinnú smotanu
  • karbonátky (fašírky) - nastrúhanú a restovanú mrkvu a cibuľu zmiešame s cesnakom, vajíčkom, varenou quinou a varenými fazuľami, všetko rozmixujeme, dosolíme, vytvoríme karbonátky a dáme ich piecť na 30 minút na 200 stupňov
  • na sladko - uvarte si ryžu, pri varení adzuki pridajte ku posledným 5 minútam hrozienka, potom pridajte do hrnca jablká na kocky a varte do mäkka, do pekáča vložte vrstvu ryže a zmesi s adzuki, pečte pri 190 ° C asi 10 minút
  • koláč - predchádzajúcu varenú zmes fazule, jabĺk a hrozienok rozmixujte, zahustíte v prípade potreby a môžete potierať napríklad pšenový korpus, nechajte 2 hodiny stuhnúť

Adzuki je potrebné namáčať minimálne 8 hodín. Následne je nutné adzuki variť cca 45 minút. Penu netreba zbierať a soľte určite až po uvarení. Po uvarení má ľahko svetlejšiu farbu do fialova a nerozpadá sa.


Adzuki sa často nazýva fazuľa, ale o fazuľu nejde, je skôr bližšie príbuzná mungu. Pochádza z Ázie, kde sa pestovala už pred rokom 1000 pr. n. l. V Číne a v Japonsku sa používa predovšetkým na prípravu sladkých pokrmov. Typickým príkladom je sladký krém mochi. Z namočených fazúľ potom robia horúci nápoj, ktorý sa podobá čaju. V Japonsku je adzuki druhou najobľúbenejšou strukovinou po sóji.

Zloženie

Fazole adzuki. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Skladovanie

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislatívne zaradenie Luštěniny – fazole barevná.
  • Počet kusov v kartóne 20 ks
  • Krajina pôvodu Argentina

Správnosti a aktuálnosti informácií o výrobkoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy na výrobu potravín sú však neustále aktualizované, a tak môže dôjsť k zmenám v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či naopak alergénov, dietetických informáciách a pod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa len na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané iba na osobné použitie a nemôžu byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadneho uvedenia zdroja.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 281 kJ / 304 kcal
Tuky: 1,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 42,0 g
z toho cukry: 3,1 g
Vláknina: 17,0 g
Bielkoviny: 23,0 g
Soľ: 0,02 g

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

Buďte prvý, kto vloží recenziu k tomuto produktu.

Pridať recenziu

1 2 3 4 5 0 - najhoršie, 5 - najlepšie

Pridať recenziuNechcem pridať recenziu

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

  • Bio v číslech

    Při pročítání poslední ročenky ekologického zemědělství jsme si říkali, že čísla nemusejí být vždy jen nuda. A tak je tento díl Bioseriálu právě o nich.

    Celý článok

Prihlásenie

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.