Popis
Využitie:
- pochúťka - hrozienka sú typicky sladké a dobre poslúžia, keď dostanete chuť na maškrtenie
- pečenie - hrozienka dávame klasicky do vianočky, štrúdle, bábovky, sladkostí ...
- müsli - pri príprave domáceho müsli na raňajky môžete pridať aj hrozienka
- kaša - posypte ráno svoju obľúbenú kašu hrozienkami a takto si ju oslaďte
- čatní - na prípravu tradičnej hustej indickej omáčky sa často využívajú práve hrozienka
- šaláty - v ovocnom šaláte môžu hrozienka poslúžiť ako sladidlo, chutia výborne hlavne s jablkami
Hrozienka sú veľmi obľúbené hlavne pre svoju sladkú chuť. Niekedy ale po dlhšej dobe skladovania môže cukor vnútri začať kryštalizovať. V takomto prípade stačí hrozienka krátko ponoriť do horúcej tekutiny, napríklad do vody alebo mlieka.
Zloženie
Hrozienka 99,5 %, bavlníkový olej 0,5 %, konzervant: OXID SIRIČITÝ. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam.Alergény
Oxid siričitý a siričitany
Skladovanie
Skladujte v suchu a chladu.