LA BIO IDEA sa zrodila v hlave Holanďana menom Poppe Braam (ktorý je tiež zakladateľom firmy Amaizin) a na Sicílii, na poliach medzi pestovateľmi a výrobcami. Tamojší farmári mali problémy predať svoje tradičné výrobky na stále sa rozširujúcom trhu. Pod vedením Braama, ktorý stojí tiež za značkou Amaizin, spojili svoje sily a začali svoje produkty ponúkať pod jednou značkou LA BIO IDEA. To bolo v roku 1990. Od tej doby zaistila LA BIO IDEA kontinuitu a legitimitu väčšinou malým sicílskym rodinným podnikom a postupne sa rozrástla o ďalších malých farmárov z celého Talianska.
Poppe Braam
Sicílske korene
Vďaka stredomorskej klíme a pôde pohnojenej sopečným prachom poľnohospodárstve na Sicílii prekvitá. Podľa Braama sicílski výrobcovia a farmári, ktorí založili LA BIO IDEA, vždy používali na výrobu tradičné, čisté metódy. Prechod na ekologické poľnohospodárstvo bol preto pomerne jednoduchý a v súlade s prirodzenými sicílskymi postupmi. Červený symbol LA BIO IDEA, hlava s tromi nohami, odkazuje na vlajku Sicílie. Sicília má dlhú kulinársku tradíciu, ovplyvnenú rôznymi kultúrami, ktoré na ostrove pôsobili. Od Grékov prevzali prípravu zeleniny, od Francúzov umenie omáčok a od Arabov výrobu cestovín. LA BIO IDEA hneď na začiatku využila túto rozmanitosť a zahrnula pod svoju značku nielen pestovateľov obilia, olív a paradajok, ale tiež producentov cestovín a olivového oleja.
Strukoviny od rodiny Ferriaoli
Postupne LA BIO IDEA rozšírila ponuku o kvalitnú fazuľu, cícer a šošovicu, ktorá sa ľahko používajú. Celú výrobu konzervovaných strukovín má na starosti rodina Ferriaoli z Kampánie. Strukoviny určené na konzerváciu sa po privezení umyjú a uvaria a potom sa naplnia do plechoviek a zalejú nálevom. Na balenie sa používajú plechovky, ktoré neobsahujú bisfenol A (BPA). Strukoviny pochádzajú prevažne z Talianska. Iba vtedy, ak sa v Taliansku vypestovať nedajú, sú síce dovážané odinakiaľ, ale priamo do výroby rodiny Ferriaoli. Vždy sú výhradne v bio kvalite.
Rodina Ferriaoli
Najlepší konzervovaný cícer na trhu
Jedným z výrobkov rodiny Ferriaoli pod značkou LA BIO IDEA je konzervovaný cícer bohatý na bielkoviny a vlákninu. Aj keď popularita cíceru v poslednej dobe vzrástla a na trhu dostať veľa výrobkov, podarilo sa cíceru od rodiny Ferriaoli zvíťaziť vo februári 2016 v súťaži o najlepšiu chuť podľa holandských novín De Volksrant. Súťažilo deväť značiek konzervovaného cíceru, štyri v bio kvalite a zvyšok z konvenčnej produkcie. LA BIO IDEA bola ocenená ako najlepší konzervovaný cícer na trhu, dostatočne mäkký a krásne sladký. Cícer z plechovky sa dá využiť hneď dvojakým spôsobom. Jednak samotný cícer a jednak tiež nálev z neho (tzv. aquafaba). Z nálevu možno pripraviť výbornú vegánsku majonézu.
Červená fazuľa ľadvina
Ďalším pokladom v plechovke od rodiny Ferriaoli je červená fazuľa ľadvina. Červená ľadvinová fazuľa sa bežne používa v jedlách ako chilli con carne a je neoddeliteľnou súčasťou kuchyne v severných regiónoch Indie, kde ju poznajú pod názvom rajma. Červená ľadvinová fazuľa od rodiny Ferriaoli môže poslúžiť ako rýchle teplé jedlo, napríklad vo wrapoch, alebo sa hodí na použitie do šalátov.
Farebný strukovinový mix
Treťou konzervovanou strukovinou od rodiny Ferriaoli je fazuľová zmes, ktorá obsahuje červenú ľadvinovú fazuľu, cícer, malú a veľkú bielu fazuľu. Zo zmesi sa dá jednoducho vytvoriť bohatý strukovinový šalát, ale tiež sa veľmi dobre hodí na výrobu náplní do tacos a wrapov.
Výroba jedla v harmónii s prírodou
Za všetkými produktmi LA BIO IDEA stojí myšlienka vytvárať jedlo v harmónii s prírodou. Značka je vybudovaná na hodnotách ekologického poľnohospodárstva, podpore tradičných postupov a snahe o skvelú chuť.