Miso genmai hnedá ryža 400 g MUSO

Genmai miso má príjemnú plnú chuť. Ide o japonský produkt vyrábaný stáročiami overenou tradičnou metódou. Genmai miso je fermentovaná pasta zo sóje a hnedej nelúpanej ryže. Hodí sa na dochutenie polievok, dresingov, omáčok, nátierok... Viac

Hodnotenie
Kód produktu 463 004
Skladom

Cena: 3,41 €

  • Veganské
  • Bez lepku
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis


Genmai miso je celosvetovo veľmi obľúbené - naše najpredávanejšie miso. Na rozdiel od misa shira sa vyrába z nelúpanej hnedej ryže, zreje dlhšie a chuťovo je výraznejšie a slanšie.

V Dobrotách leto 2013 sa na strane 4-6 a 12-13 dočítate bližšie informácie o fermentovaných sójových výrobkoch a ďalších japonských výrobkoch. Nájdete tu ďalšie zaujímavé informácie o výrobe a tipy na použitie japonských fermentovaných špecialít - shoyu, tamari a miso.

Tipy na použitie:

  • Gratinovaná plnená cuketa:
    Recept je napísaný na strane 8 v časopise Dobroty leto 2013.
  • Miso polievka:
    50 g hlivy,
    20 g červenej papriky,
    20 g žltej papriky,
    30 g cukety,
    80 g údeného tofu na kocky,
    2 lyžice misa,
    120 g pohánkových cestovín,
    1 lyžica olivového oleja,
    čerstvý koriander.

    1. Hlivu, papriky a cuketu nakrájajte na plátky a osmažte na olivovom oleji.
    2. Zmes zalejte vodou, pridajte tofu nakrájané na kocky a krátko povarte.
    3. Pridajte miso rozmiešané v troche vlažnej vody a uvarené cestoviny.
    4. Podávajte s nasekaným koriandrom.
  • Miso dresing so zázvorom:
    1 lyžica misa,
    2 lyžice šťavy z limetky,
    2 lyžice sezamového oleja,
    1 lyžička strúhaného zázvoru,
    1 lyžička rozotreného cesnaku,
    1 paradajka,
    zväzok čerstvého koriandra.
    Všetko rozmixujte tyčovým mixérom.
  • Miso-tahini dresing s javorovým sirupom:
    1-2 lyžičky misa,
    4 lyžice sezamovej pasty,
    2 lyžice javorového sirupu,
    1 lyžica jablčného octu.
    Vidličkou rozmiešajte do hladka. V prípade potreby zrieďte trochou teplej vody. Nechajte odležať v chladničke.
  • Jednoduchý dresing na šalát:
    Zmiešajte miso s olivovým olejom a jablčným octom.
  • Miso maslo:
    4 lyžice biomasla alebo biomargarínu,
    2 lyžice misa.
    Zmiešajte miso s maslom alebo margarínom na hladkú zmes.
    Výborne sa hodí na ešte horúcu varenú brokolicu, špargľu alebo fazuľové struky.
  • Zeleninové a mäsové vývary:
    Pridaním misa zvýrazníte chuť.
  • Dusené huby:
    Na konci dusenia pridajte trochu misa - zahustí šťavu z húb a vytvorí lahodnú omáčku.
  • Marinády:
    Miso zmiešajte podľa chuti s medom alebo javorovým, alebo agávovým sirupom.
    Potrite surovinu zmesou a pečte v rúre alebo grilujte.
    Výborná je glazovaná cuketa, tekvica alebo mrkva.

Čo je to miso?
Miso je hnedá kvasená pasta, na jej výrobu sa používajú sójové bôby, soľ, fermentačné činidlo a často tiež nejaký druh obilniny. Existuje mnoho druhov misa. Všeobecne platí, že čím je miso tmavšie, tým dlhšie bolo fermentované, a tým intenzívnejšia je jeho chuť. Miso by nemalo prejsť varom.

Výroba misa:

  1. Sójové bôby sa uvaria, rozdrvia a naočkujú fermentačným činidlom koji (Aspergillus oryzae).
  2. Niektoré druhy misa sa namiešajú s jačmeňom alebo ryžou.
  3. Pridá sa voda, soľ a všetko sa umiestni do veľkých drevených kadí.
  4. Kade sa prikryjú poklopom a zaťažia až štyrmi tonami kameňov poskladaných do kužeľa (takto usporiadané kamene vytvoria rovnomerný tlak, ktorý je potrebný pre správne dozrievanie misa).
  5. Miso zreje podľa teploty okolia, ktorá prirodzene počas roka kolíše.
  6. Fermentačný proces trvá rôznu dobu - hatcho miso zreje dva roky (tradične musí zrieť dve zimy a dve letá), ostatné druhy misa fermentujú približne rok, najkratšiu dobu zreje shiro miso - iba 7 dní.


Ďalšie druhy misa, ktoré máme v ponuke:

Zloženie

Sójové bôby, hnedá ryža, morská soľ, voda, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).

Alergény

Sójové bôby

Skladovanie

Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v uzavretom obale v chladničke.

  • Legislatívne zaradenie Sójový výrobok – miso.
  • Krajina pôvodu Japonsko

Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 681 kJ / 163 kcal
Tuky: 7,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,9 g
Sacharidy: 9,1 g
z toho cukry: 8,2 g
Vláknina: 7,7 g
Bielkoviny: 12,0 g
Soľ: 10,2 g

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

5/5

Hodnotili 2 používatelia

  • recenzie z heureka.sk 16. 6. 2023

    Veľmi napomáha chudnutiu - pridávam si ju do polievok. Príjemná slankavá chuť. Minulý rok som vďaka úprave stravy, užívaniu Miso pasty (rôzne druhy), štandardnému pohybu (trailové behy, intervalové tréningy na atletickom štadióne, turistika, expedície) schudol za polrok mesačne v priemere cca 5kg, celkovo zo 106,6kg na 77kg, všetko s mierou.

  • recenzie z heureka.cz 24. 11. 2021

    k dochucení polévek, pomazánek apod.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Prihlásiť

Ďalšie v kategórii

Ďalšie produkty Sbalit produkty

Súvisiace články

  • Jak se vyrábějí miso pasty

    Jak se vyrábějí miso pasty

    Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni.

    20.03. 2017 | Blog

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článok

  • Bio v číslech

    Při pročítání poslední ročenky ekologického zemědělství jsme si říkali, že čísla nemusejí být vždy jen nuda. A tak je tento díl Bioseriálu právě o nich.

    Celý článok

Prihlásenie

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.