Popis
Využitie:
- vývar - do veľkého hrnca vložte rôzne druhy zeleniny - nemala by chýbať mrkva, cibuľa, kúsok morskej riasy, vňať, bylinky a nechajte variť kľudne aj niekoľko hodín, potom preceďte
- knedličková polievka - recept s riasou nájdete v časopise Dobroty jar 2017 na st. 22
- šaláty - s riasami bude váš obľúbený zeleninový šalát ešte chutnejší a zaujímavejší, stačí ich nasypať navrch
Kombu tvoria tvrdé listy (dorastajúce dĺžky 5-10 metrov), ktoré majú po usušení tmavo zelenú farbu. Niekedy bývajú potiahnuté bielim prírodným práškom. To je spôsobené kyselinou glutamínovou, vďaka ktorej sú strukoviny varené s Kombu lepšie stráviteľné a rýchlejšie sa uvaria.
Riasy sú vlastne akousi morskou zeleninou. Kde je stupeň znečistenia vody príliš vysoký, tak riasy proste nerastú.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Morské riasy Kombu (Laminaria)*. Prípadný biely povlak nie je závadný. Jedná sa o vykryštalizovanú morskú soľ. Môže obsahovať stopy kôrovcov. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v uzatvorenom obale.