Popis
Tipy na použitie:
- hummus - 200 g pohánky lámanky cez noc namočte, 100 g sušených paradajok zalejte horúcou vodou a nechajte 15 minút stáť, lámanku aj paradajky zlejte, rozmixujte spolu s 200 g cíceru (sterilizovaného alebo vareného); ochuťte citrónovou šťavou, tahini, strúčikom cesnaku a podľa chuti osoľte;
- pesto - namočte 300 g sušených paradajok do horúcej vody spolu s niekoľkými strekmi balzamikového octu, na panvici opatrne opražte 50 g píniových orieškov, paradajky zlejte a spolu s píniovými orieškami vložte do mixéra, pridajte pár vetvičiek oregana, petržlenu a bazalky, podľa konzistencie trochu olivového oleja, zmes zmixujte; podávajte s ľanovými krekrami alebo s cestovinami;
- ľanové krekry - cez noc namočte 300 g ľanových semienok, ráno sceďte a polovicu vložte do mixéra, pridajte 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 100 g vopred namočených sušených paradajok a 50 g maku, zmixujte do hladka a pridajte zvyšnú polovicu ľanových semienok, zmes rozotrite na papieri na pečenie a sušte v rúre pri 50 ° C, kým nebude možné zmes z papiera zlúpnuť, vrstvu nakrájajte na trojuholníčky a dosušte na chrumkavo;
- guacamole so sušenými paradajkami a bazalkou - roztlačte avokádo, pridajte vopred na 20 minút namočené a pokrájané sušené paradajky, najemno nakrájanú cibuľku, roztlačený strúčik cesnaku, bazalku, 1 lyžicu citrónovej šťavy, osoľte a okoreňte podľa chuti;
- karí petržlenová polievka - recept je spracovaný na strane 10 v Dobrotách jeseň 2014;
- kuskusový šalát - recept je napísaný na strane 21 v Dobrotách leto 2013;
- zemiakový šalát s quinoou a sušenými paradajkami - recept je na strane 26 v Dobrotách leto 2014;
- nakladané sušené paradajky - paradajky na 20 minút namočte do horúcej vody a potom zlejte, predhrejte rúru na 170 ° C, paradajky poukladáme na plech rezom hore a pokvapkajte balzamikovým octom, vložte do rúry, ktorú ihneď vypnite, plech tam nechajte niekoľko hodín zatvorený; vychladnuté paradajky natlačíme do pohárov, vrstvy paradajok prekladajte cesnakom a tymianom, nakoniec pohár zalejte olivovým alebo slnečnicovým olejom, uchovávajte v chladničke;
- polievky - výborne sa hodia s červenou šošovicou, do zeleninových polievok stredomorského typu;
- domáce pečivo - sušené paradajky pokrájajte a pridajte do cesta na domáci chlieb alebo dalamánky;
- súčasť náplne do quiche;
- nátierky - výborne sa hodia do nátierky z červenej šošovice alebo nátierky z kozieho syra;
- do šalátov - výborne sa dopĺňajú s rukolou;
- do cestovín, rizota, na pizzu.
V Dobrotách jeseň 2014 si na strane 24-25 prečítate veľa tipov a receptov, ako sušené paradajky použiť.
Zloženie
Rajčiaky sušené* 90 %, jedlá soľ 10 % Môže obsahovať glutén, arašidy, Môže obsahovať glutén, arašidy, sójové bôby, orechy a sezamová semiena.*produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
V suchu. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.