Popis
Využitie:
- Namáčanie - 2 hodiny, namočené pínie sú mäkké a krémové.
- Maslo - maslá a krémy sa dajú vytvoriť veľmi ľahko rozmixovaním vďaka jemnej konzistencii.
- Praženie - zvýrazní sa ich chuť a budú jemne chrumkavé.
- Pesto - rozmixujte čerstvú bazalku, olivový olej, parmezán, cesnak a píniové oriešky.
- Sladkosti - rozmixované orechy zmiešajte s rozmixovaným sušeným ovocím, napríklad karobom a uváľajte guľôčky, ktoré následne obaľte v strúhanom kokose.
- Zmrzlina - nahrubo nasekané oriešky, mrazené banány, med a smotana urobia dohromady výbornú zmrzlinu, stačí spoločne rozmixovať.
- Polievky - nahrubo nasekané píniové oriešky sú vhodné na ozdobenie polievok na tanieri.
- Raňajky - orieškami môžete obohatiť vaše obľúbené müsli na raňajky alebo kašu.
- Dezerty - studené alebo pečené, orechy sa výborne hodia do ciest, krémov alebo s nimi hotové pokrmy jednoducho posypte.
- Šaláty - ovocné aj zeleninové šaláty sú ideálnymi kandidátmi na pridanie orechov.
- Nátierky - namočené orechy rozmixujte so strukovinami alebo zeleninou.
Drobné semienka sú schované v šiškách borovice pínie a u niektorých odrôd trvá až tri roky, kým semienko dozreje. V surovom stave majú píniové oriešky jemnú štruktúru a sladkastú maslovú chuť. Píniové oriešky ľahko žltnú, skladujte ich preto v chladničke. Mlieko z nich má neutrálnu chuť, trochu sa podobá domácemu kešu mlieku.
Zloženie
PÍNIOVÉ ORIEŠKY. Môže obsahovať stopy lepku a ostatných škrupinových plodov a arašidov.Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.