Popis
Jej oriešková chuť dáva nový rozmer všetkým pokrmom. Nájde si miesto v sladkých aj slaných receptoch. Tam, kde používate kuskus alebo ryžu, zapečená so zeleninou aj v stratenom kurati z hríbov. Naplňte ňou papriky a od stolu nikto neodíde. A sladký nákyp s ovocím a orechmi! Tak tomu sa nedá odolať.
Pohánky sa k nám dostala v 15. storočí z Ruska a stala sa súčasťou českým jedál predovšetkým na Morave. Obľúbená je obzvlášť vo Francúzsku, kde sa z nej robia známe tradičné palacinky - sladké crepes a slané galettes. K pohánke sa chuťovo výborne hodí cesnak, cibuľka, majoránka, huby, pečená koreňová zelenina, pečená tekvica, dusený špenát, dusené jablká, orechy a ďalšie dobroty.
Tip: Uvarené krúpy dajte zamraziť, môžete ich potom po troškách pridávať do polievok, do kaší,...
Recepty:
- Voňavá zapečená pohánka s dyňou a pickles - Dobroty podzim 2015 na s. 14
- Príloha - všade tam, kde by ste použili ryžu alebo kuskus
- Sladké nákypy - uvarenú pohánku zmiešajte s ovocím (nastrúhané jablká, slivky, dopredu namočené sušené ovocie), pridajte orechy celé alebo strúhané, podľa chuti oslaďte sirupom, zalejte rastlinnou smotanou a zapečte
- Do zeleninového šalátu - pridaním uvarenej pohánky šalát obohatíte a môžete ho podávať ako hlavný chod
- Zmesi na výrobu náplní - pripravte pohánkovú zmes: uvarenú pohánku zmiešajte s osmaženou cibuľkou, podusenou zeleninou a nastrúhaným tofu, okoreňte, plňte zeleninu a zapekajte
- Do polievky - buď ju v polievke uvarte, alebo pridajte dopredu uvarenú; dobrá je napríklad do zemiakovej polievky, kulajdy, ale aj do vývarov a paradajkovej polievky
Tento produkt ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Pohánka siata*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. * produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.