Popis
Z celozrnnej ryže, napriek tomu úžasne ľahké a rýchle na prípravu! Dobre si rozumejú s orieškami, hrozienkami a medom.
Je potrebné ich krátko povariť a potom už vám nič nebráni vychutnať si báječnú ryžovú kašu. Môžete ich variť vo vode alebo rastlinnom mlieku. Po zmäknutí ich zalejte medom alebo javorovým sirupom a zasypte orieškami a sušeným ovocím. Hodia sa aj na zahustenie polievky. Vločky sú v bio kvalite a prirodzene bezlepkové. Sú z celozrnnej ryže, takže dodajú pokrmu na hutnosti a zasýtia vás na dlhšiu dobu.
O vločkách sme toho veľa napísali v časopise Dobroty Jar 2016. Nájdete tam veľký prehľad všetkých u nás predávaných vločiek, tipy na použitie, recepty a aj niečo o lepku a vločkách.
Využitie:
- polievka - v krémových polievkach vločky povarte a rozmixujte
- kaša - z ryžových vločiek urobíte výbornú kašu, nezabudnite pridať orechy, ovocie, semienka a sirup, na prípravu kaše potrebujete variť vločky v mlieku alebo v jeho alternatíve
- knedličky - vločky zmiešajte so strúhaným údeným tempehom, vajíčkom a bylinkami
- placky, karbonátky, fašírka - vločky sa dajú kombinovať so strukovinami, vajcom, zeleninou, bylinkami a korením, všetko rozmixujte a podľa potreby tvarujte
- sladké - vločky sa dajú pridať do muffinov, sušienok, lievancov alebo nepečenených cukroviniek
- nátierky - osmaženú zeleninu zalejte vodou, pridajte vločky, povarte, rozmixujte a dochucujte
- lievance s tahini a malinovou redukciou - vyskúšajte recept z Dobrôt 2016 na str. 14
- mlieko, puding - vločky uvarte a aj s vodou na varenie ich rozmixujte, mlieko môžete ochutiť trebárs medom, pokiaľ chcete puding, dajte do vody viacej vločiek a zmes nechajte vychladnúť
Vďaka neutrálnej chuti sa s ryžovými vločkami pokrmy dobre zahusťujú, zjemňujú a nastavujú. Vločky sú vyrobené z celozrnnej ryže, jedná sa vlastne o lisovanú ryžu. Sú veľmi populárne napríklad v Indii, kde sa z nich pripravuje jedlo vo forme rýchleho občerstvenia.
Zloženie
Vločky ryžové*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.